Vissza

Computer Panorama

Eastron | 
1999. február 19.
A Computer Panorámában megjelent egy cikk a bankokkal kapcsolatos informatikai megoldásainkról.

Rólunk írták

Az EASTRON Kereskedelmi és Fejlesztő Ügynökség a bankok számára készít informatikai megoldásokat. A szerteágazó tevékenységen belül kitüntetett helyet foglalnak el a Microsoft online és internet (Web Bank) technológiák, a szoftverfejlesztés VMS, NT és Unix környezetben, a nagy megbízhatóságú rendszerek készítése, felügyelete, valamint a main frame- és irodai rendszerek tervezése, kivitelezése.

A kiállításon mutatkozik be az internetre épülő EastroNet Bank mintarendszer, amely a banki-üzleti szférában használt SSI. (Secure Socket Layer), illetve OFX (Opera Financial Exchange) protokollt használja a bizalmas információk (például hitelkártyaszámok, bankszámlaszámok) továbbítására a hálózaton keresztül. Az OFX protokollt a Microsoft-Intuit-Checkfree hármas fejlesztette ki, főként home banking alkalmazásokhoz.

Egy másik ilyen protokoll, amelyet az IBM közreműködésével alakítottak ki a Gold. A nagy szoftvergyártók az amerikai BITS (Banking Industry Technology ­Secretariat) tanács keretén belül most a két protokoll egyesítésén fáradoznak Az új nemzetközi protokollszabvány, amelyet IF'X (International Financial Exchange) névre kereszteltek kialakítása folyamatban van.

Az EastroNet Bank Ügyfélprogram internetkörnyezetben működik, nem igényli kliensprogram telepítését a program egy Windows NT (Enterprise) alapú kiszolgálókra épülő, sokfunkciós banki gateway-en keresztül kapcsolódik a bank számlakezelő rendszeréhez.

Az ügyfélprogram információs kioszkba helyezett érintőképernyős modellje bankfiókokban, ügyfélszolgálati irodákban alkalmazható, ahol az ügyfelek kényelmesen és gyorsan elintézhetik tranzakcióikat.

A bejelentkezés ügyfélazonosítóval és jelszóval védett. Bejelentkezés után az ügyfél és a Bank azonosítása következik, és kiépül a 128 bites titkosítókulcsot használó biztonságos kommunikációs csatorna.

English Site