Vissza

10 hazai szoftverfejlesztő cég nyert a HP pályázatán

Eastron | 
2002. február 12.
Az egyik, nagy büszkeségünkre az EASTRON Kft!

A HP Magyarország Kft. a hazai szoftverfejlesztő cégek alkalmazáskínálatának továbbfejlesztéséhez és szélesítéséhez meghírdetett pályázatán 10 hazai szoftverfejlesztő cég nyert el támogatást, amely HP PA-RISC alapú szervert, HP-UX operációs rendszer és fejlesztői szoftver licenszeket, és HP-UX oktatási csomagot tartalmaz.

A pályázatot óriási érdeklődés kísérte, hiszen több mint negyven munka érkezett. A beadott pályázatok valamennyien magas szinvonalúak és érdekesek, és visszaigazolták a hazai szoftverfejlesztők nemzetközileg elismert ötletességét. A pályázó alkalmazások között vannak távközlési, logisztikai, egészségügyi, épület-menedzsment, digitális aláírás és biometriás azonosító, dokumentum menedzsment, projektirányítási, elektronikus beszerzési, internet portál szerkesztőségi, biztosítási, térképészeti, ingatlan információs, szövegbányászati, folyamatirányítási és video-archiválási rendszerek.

A beadott pályázatokat a HP szakértőiből álló bizottság értékelte ki. Az értékelésnél a pályázati feltételeknek való megfelelés és az üzleti elképzelések megalapozottsága játszottak főszerepet. A nyertes pályázók a következő eszközöket és szolgáltatásokat kapják támogatásként alkalmazásaik kifejlesztéséhez, illetve meglévők továbbfejlesztéséhez és portolásához:

  • 1-1 darab HP rp2405 szerver,
  • HP-UX 11i 64 bites operációs rendszerrel,
  • HP aC++ és C/ANSI C szoftverfejlesztői eszközökkel,
  • 10 nap HP-UX operációs rendszer és hálózat menedzsment oktatás,
  • HP Developer and Solution Partner Program (DSPP) tagság.

A támogatott pályázók között van az AAM Technologies Kft., az EASTRON Kft., az EuroMACC Kft., a Fornax Integrátor Kft., a Freesoft Kft., a Guardware Systems Kft., a Kopint Datorg Rt., a Scadasys Kft., a Szeged Software Rt., és a Trilobita Kft.

Forrás: HWSW infomatikai magazin.

A teljes cikk ITT tekinthető meg.

English Site