Vissza

Magyarországon is fut az OpenVMS 64 bites Itanium2 rendszeren

Eastron | 
2004. március 4.
Az EASTRON Kft. folytatva a folyamatosan, 7x24 órában működő, rendszerek tervezésére és létrehozására irányuló fejlesztéseit, újabb mérföldkőhöz érkezett.

Az EASTRON Kft. folytatva a folyamatosan, 7x24 órában működő, rendszerek tervezésére és létrehozására irányuló fejlesztéseit, újabb mérföldkőhöz érkezett.

Az "Integrity" szerverek megjelenését követően, a Hewlett Packard Magyarország támogatásával cégünk rögtön egy rx2600-as szerver gépen elindította a Windows és UNIX fejlesztési lehetőségek vizsgálatát. Az OpenVMS operációs rendszer 8.1 fejlesztői változatának megjelenésével immár kiteljesedett a kör: az operációs rendszert az új platformon is generáltuk és a rendszert 2004. március 4-én az Itanium2 processzoron betöltöttük.

 news_vms

A 64 bites operációs rendszerek terjedése valóban új kihívást jelent, tekintettel az Intel és az AMD megjelenésével járó plusz hajtóerőre. Az események azután gyorsultak fel, amikor a processzor, hardver és az operációs rendszer gyártók elhatározták az Itanium2 architektúra kialakítását.

A magas rendelkezésre állás elérésének módszereit az EASTRON Kft. munkatársai először a Digital korszakban a VAX és AlphaServer számítógépek és StorageWorks eszközök és hálózati rendszerek konfigurálása, műszaki támogatása során sajátították el.

Már a 90-es évek végén sejthető volt a "high avalability" technikák, az eszközök előretörése a számítástechnika alkalmazásában, napjainkra ezen a megoldásoknak a közigazgatás és a tudományos szféra mellett már a kis és középvállalatok IT rendszereiben is helyet kell kapniuk.

English Site