Vissza

Mozgatási munkafolyamatok támogatása

Nagy Péter | 
2011. december 31.
Mozgatási munkafolyamatok automatizálása várakozási- és állásidőt csökkent az atomerőműben.

A nagyméretű, részben veszélyes, de egyben nagy értékű eszközök, anyagok telephelyi mozgatása minden esetben kritikus feladat ipari létesítmények esetén. Ilyenkor a szállítás tipikusan egyedi segédeszközök segítségével történik. A mozgatáshoz szükség lehet a célra méretezett és engedélyezett tartályokra, hordozó eszközökre, megfogó szerszámokra és szállító járművekre. A fel és lerakodás tipikusan daruk igénybevételével történik és többnyire előre meghatározottak a tárolásra alkalmassá tett helyszínek és pozíciók.  

munkafolyamatok1

Az összes eszköz jellegű erőforrás elérhetőségének menedzselése, jelentős darabszám mellett korszerű informatikai támogatást igényel. Az eszközök és lehetséges pozíciók mozgatással kapcsolatos adatait elektronikusan tárolva és azt a kezelők számára áttekinthető formában, az on-line értékekkel megjelenítve a munka hatékonysága jelentősen növelhető. A mozgatási folyamat és a hozzá tartozó kezelőablak mintája alább található.

munkafolyamatok2

Az EASTRON Kft. a Paksi Atomerőmű megbízásából 2011 végén üzembe helyezte a fenti munkafolyamatok támogatását szolgáló szoftverét, amivel a már létező asset management megoldásokat egészítette ki. A mozgatási folyamat szoftveres támogatásával várhatóan tovább csökkenthetők a várakozási-, és állásidők, illetve a kezelő személyzet dózisterhelése.

English Site