Vissza

Sikeres WorkflowGen bevezetés az MVM Informatika Zrt-nél

Halászné Bognár Laura | 
2012. október 15.
A projekt keretében sikeresen megtörtént az EASTRON által forgalmazott, Advantys által fejlesztett WorkFlowGen elnevezésű munkafolyamat tervező/irányító keretrendszer bevezetése és az MVMI által specifikált munkafolyamatok implementációja.

mvm_informatikaA feladat során mind MVMI specifikus, mind az MVM Csoport számára jelentős folyamatok is a projekt scope-jába kerültek, amelyek közül elsőként az Elektronikus Változáskezelési folyamat került implementálásra és bevezetésre. A kialakított megoldás lefedi a teljes vállalatcsoport informatikai jellegű szolgáltatásokra vonatkozó igénylési folyamatait úgy, hogy a tagvállalati specifikumokat egyszerű paraméterezéssel teszi megvalósíthatóvá. Ez a workflow megoldás egyszerűsíti a karbantartási feladatokat, mert későbbi módosítási igények esetén csak egy folyamatdefiníción kell átvezetni a változtatásokat. További érdekessége a megoldásnak, hogy a keretrendszer ennél a folyamatnál nem érhető el a „szokványos” felhasználók számára, hanem azt egy „webshop” jellegű felületen keresztül érik el. Ez a megoldás a worklfow rendszerrel amúgy nem dolgozók, vagy az azt még nem ismerők számára ad egy a webes mindennapokból ismerős, látványos és megszokott módon kezelhető felületet.

Az igénylési rendszerben naponta átlagosan több tucat új folyamatot indítanak el és jelenleg már több ezer folyamatot tartalmaz a rendszer.
English Site