Vissza

EASTRON a kanadai MatrikonOPC magyarországi disztribútora

Lázár Zoltán | 
2015. március 13.
Több mint húsz éve alapított vállalatunk sikertörténetének jelentős mérföldköve, hogy 2015. elején az – univerzális termék-választékát tekintve piacvezető – MatrikonOPC magyarországi disztribútorának cégünket, az EASTRON Kereskedelmi és Fejlesztő Ügynökség Kft-t választotta.

Az OPC (Open Platform Communications) egy olyan kommunikációs megoldás, amelyen keresztül többféle rendszer és eszköz hatékonyan tud adatot cserélni oly módon, hogy különböző típusú szerverek és kliensek között szabványos üzeneteket küld, akár több irányba is.

Legfejlettebb változata, az OPC UA (Unified Architecture), amelyek szabványon alapuló adatkapcsolat megteremtését teszi lehetővé a legfőbb automatizálási megoldásokat szállító cégek rendszerei között, a terepi eszközöktől, a vezénylőkön át egészen vállalati szintig. Az OPC UA jellemzői a kibővült funkcionalitás, a platform függetlenség (a korábbi OPC verziók Microsoft kizárólag alapúak voltak) és a megnövelt biztonság.

A korábbi egyedi interfészek helyére az OPC/OPC UA lép, ezzel költséget csökkentve és a bevezetési időt rövidítve egy bővíthető és rugalmas megoldást biztosít a rendszerek integrációja során.

Az üzleti és technikai igények legpontosabb megcélzása érdekében az univerzális adatkapcsolati megoldásokat szállító kanadai MatrikonOPC cég szoros kapcsolat kiépítésére törekszik, az európai, közel-keleti, észak-amerikai és ázsiai irodáival helyi jelenlétet biztosít globális szinten.

Annak érdekében, hogy a végfelhasználók a legteljesebb mértékben ki tudják használni az automatizálással kapcsolatos OPC megoldásokat, legszorosabb együttműködésre a rendszer-integrátorokkal számítunk.

English Site