Vissza

Adatgyűjtő rendszer

Pontosabb adatok a zónaellenőrzéshez

logo_mvm-paksAz ügyfél neve: Paksi Atomerőmű Zrt.
A project: Adatgyűjtő rendszer
A project éve: 2004

Az ügyfélnél felmerült igény

A blokkok teljesítménynövelési igénye kapcsán szükségessé vált zónaellenőrzés számítási algoritmusainak módosítása. A teljesítményszámításban a szabályozó kazetták helyzetének pontos helyzetét is figyelembe kell venni, ezért szükség volt ezen információk bevitelére a számításokat végző VERONA rendszerbe

Az EASTRON által erre nyújtott megoldás

A pontos (ún. finom) rúdhelyzet adatok Modbus protokollal rendelkező RS-485 vonalakon álltak rendelkezésre. A zónaellenőrzés adatait összegyűjtő és elő-feldolgozó Polyp Data Acquisition rendszer csak egyetlen szabad soros interfésszel rendelkezett, ezért szükségessé vált egy beágyazott protokoll konverter egység kifejlesztése és a VME-buszos adatgyűjtő szoftverének módosítása. A kifejlesztett "FIL" fantázianevű készülék kisméretű és mozgó alkatrészt nem tartalmaz, illeszkedik a megrendelő által meghatározott környezetbe.

Az ügyfél által tapasztalt előnyök

A szabályozó kazetták rúdhelyzet adatai a megkövetelt pontossággal a feldolgozó rendszerbe továbbíthatók. Az adatfeldolgozás a redundáns megvalósításnak köszönhetően egyszeres meghibásodás ellen védett. A kidolgozott készülék alkalmazása elősegítette a blokkok teljesítményének növelését.

English Site