Vissza

PDA adatgyűjtő rendszer frissítése

PDA adatgyűjtő korszerűsítése a Paksi Atomerőmű Zrt-nél.

logo_mvm-paksAz ügyfél neve: Paksi Atomerőmű Zrt.
A project: PDA adatgyűjtő korszerűsítése
A project éve: 2008

Az ügyfélnél felmerült igény

A Polyp Data Acquisition (PDA) rendszer a zónaellenőrzéshez szükséges mérési adatok és jelzések real-time adatgyűjtését és előfeldolgozásását biztosítja. Az input adatokkal kapcsolatos, valamint a megjelenítésre és a feldolgozásra vonatkozó megnövekedett igények miatt szükségessé vált a PDA feldolgozó kapacitásának és interfész kapcsolatainak bővítése.

Az EASTRON által erre nyújtott megoldás

A PDA erőforrások növelése, illetve korszerűsítése szükségessé tette a VME buszos rendszer CPU egységének cseréjét. Az új CPU kiválasztásakor elsődleges szempont volt a kompatibilitás fenntartása. Az átalakítás során az integrált soros vonalkezelés mellett a processzor kártyának 2 beépített Fast Ethernet csatolóval is rendelkeznie kellett. A korszerű, Motorola PowerPC processzor, lehetővé tette a feldolgozási sebesség növelését és a korszerűsítés során a korábbi különálló memória és hálózati kártya is elhagyható volt a rendszerből, csökkentve a rendszer által igényelt villamos teljesítményt is. A magas fokú integráció járulékos előnyként jelentkezett a mozgó alkatrészt tartalmazó háttértárak (floppy, MO diszk és HDD egységek) elhagyása: az adatok és programok feltöltését távoli gépekről, a hálózaton keresztül biztosítja az új megoldás. A hardver-korszerűsítéssel együtt járó Radisys OS-9 operációs rendszer upgrade lehetővé tette a rendszerdiagnosztika magasabb szintre emelését és a fejlesztési folyamat rövidítését.

Az ügyfél által tapasztalt előnyök

A korszerűsítés során az adatgyűjtő precíziós, minősített mérőrendszere változatlan maradt, ezzel gyorsítva az új rendszerre történő átállás folyamatát. A korszerűsítés révén ismételten gyári garanciával és támogatással rendelkező rendszerek kerültek a megrendelő használatába, ami lehetővé teszi a több mint 10 éve üzemelő rendszer, rendelkezésre állásának fenntartását.

A korszerűsítés révén lehetővé vált az adatgyűjtő által kiszolgált zónaellenőrzés korszerűsítése.

English Site