Vissza

Gyula város önkormányzata - Adatstruktúrálás és Oracle workflow

Adatstruktúrálás és Oracle workflow bevezetése

Ügyfél neve: Gyulai Város Önkormányzata
A projekt: Adatstruktúrálás és Oracle workflow
Projekt ideje: 2006-2007, 13 hónap

Az ügyfélnél felmerült probléma:

Az önkormányzat informatikai szakrendszereiben (forrásrendszerek) szétszórtan elhelyezkedő adatok számossága és az elkülönült rendszerekben történő nyilvántartása nem tette lehetővé az adatok egységes kezelését, az önkormányzat és a külső ügyfelek, polgárok, vállalkozók számára hasznos információ formájában történő publikálását, elérhetővé tételét. Igény mutatkozott egy egységes szerkezetű, folyamatvezérlésű, adattárházi feldolgozásra képes formában történő integrációra, az adatok tisztítására, valamint a rendszerezett adatoknak a városi intraneten illetve internetes portálon történő elérhetővé tételére, akár térképi megjelenítés formájában is

Az EASTRON által nyújtott megoldás:

A forrásrendszerekből az Oracle-be beolvasott adatokból adattisztítás után egységes adatszerkezetben előállítódik a secunder adatbázis az Oracle Warehause Builder alkalmazásával. A térképi információk tárolása és azok összerendelése a megjelenítendő adatokkal külön térképi adatbázisban történik. A megjelenítéshez szükséges komponensek Oracle portál elemek formájában valósultak meg. A térképi megjelenítés a MapGuide webes kontroll segítségével történik.

Az egész adatbetöltés, konszolidáció és adatkezelés, megjelenítés folyamata automatikusan vagy manuálisan indul. A folyamatok vezérlésére itt az Oracle workflow komponens került szállításra.

Az ügyfél által tapasztalt előnyök:

Megtörtént az önkormányzati adatforrások feltérképezése, felmérése. Elkészült az adatforrás-betöltő rendszer, amely minden forrásrendszerből (9 rendszer) a forrásadatokat a formátumuktól függetlenül képes betölteni és konvertálni a központi Oracle adatbázisba. Az adatbázisba töltést követően megtörténik az adatok rendszerezése, tisztítása, egységes szerkezetbe konvertálása. Az intranet/internet portálon történő megjelenítésre előkészített adatokból különböző listás, táblázatos kimutatások készülhetnek és a térképen is számos szolgáltatáshoz tartozó releváns információ lekérdezhető a felhasználó jogosultságától függően. www.gyulakozkincs.hu Az új rendszer bevezetése és üzemeltetése az informatikai csoport létszámának csökkentése mellett is gond nélkül megvalósítható.

English Site