Vissza

Sikeres pályázat és szerződéskötés a magyar oktatásügy ”csúcsszervénél”: WorkflowGen rendszer bevezetése az Educatio Nonprofit Kft-nél

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft-nél fejlesztésre és megújításra kerül a Pedagógus Továbbképzési Rendszer (PTR rendszer).

A projekt alapvető célja a pedagógus-továbbképzési rendszer Nemzeti Köznevelési Rendszerre épülő megújítása a jelenlegi rendszer felülvizsgálatával, tartalmi, szerkezeti megújításával, az életpályamodellhez kapcsolódó továbbképzési programok fejlesztésével, valamint a pedagógusok szakmai előmenetelét támogató szaktanácsadói szolgáltatások megújításával. A szervezet további feladta a megújuló PTR rendszer informatikai hátterének fejlesztése továbbá a Pedagógus-életpályamodell bevezetését és működtetését támogató informatikai rendszer fejlesztése és biztosítása.

A fenti fejlesztési feladatok sikeres elvégzésének alapköve: egy stabil, modern workflow management rendszer bevezetése.

A kiíró alaposan megvizsgálta a piacon elérhető munkafolyamat támogató rendszereket, előzetes szűrések és értékelések alapján a WorkflowGen rendszerre esett a választás.

2014 utolsó negyedévében sikeres pilot projektet folytattunk le közösen, amelyben a WorkflowGen workflow rendszer megfelelőségét vizsgálta a kiíró.

A pilot projekt célja az Educatio informatikai környezetében egy olyan technikai kísérlet végrehajtása volt, amely megvizsgálja, hogy egy általános célú munkafolyamat alapú komponens milyen módon alkalmazható a fejlesztés végrehajtása során, a fejlesztési projekt megvalósítására a választott eszköznek milyen hatása lesz.

Tapasztalatok alapján a WorkflowGen munkafolyamat támogató és EastDoc űrlapkezelő rendszer alkalmas a kiíró által támasztott követelmények kiszolgálására.

A fejlesztési előkészítés során az Educatio szakemberei a fentiek alapján egy új, szabványos workflow alapú működtetési platform és űrlapkezelő szoftver rendszer bevezetése mellett döntöttek az új PTR rendszer megvalósítása kapcsán.

Költségkímélő megoldásként bevezetésre került az EastDoc Standalone kiegészítő modul is, amely lehetővé teszi a workflow munkafolyamatok weben keresztüli elérését korlátlan számú külső felhasználó számára is.

A rendszer tervezett átadása: 2016. március 31.

English Site