Vissza

MVMI- Magyar Villamos Művek Informatika Zrt.- Változáskezelési, igénylési folyamatokat támogató workflow rendszer

logo_mvm-paksAz ügyfél neve: MVMI- Magyar Villamos Művek Informatika Zrt.
A projekt ideje: 2012

A projekt leírása:

A projekt keretében sikeresen megtörtént az EASTRON által forgalmazott, Advantys által fejlesztett WorkFlowGen elnevezésű munkafolyamat tervező/irányító keretrendszer bevezetése és az MVMI által specifikált munkafolyamatok implementációja.

 

A feladat során mind MVMI specifikus, mind az MVM Csoport számára jelentős folyamatok is a projekt scope-jába kerültek, amelyek közül elsőként az Elektronikus Változáskezelési folyamat került implementálásra és bevezetésre. A kialakított megoldás lefedi a teljes vállalatcsoport informatikai jellegű szolgáltatásokra vonatkozó igénylési folyamatait úgy, hogy a tagvállalati specifikumokat egyszerű paraméterezéssel teszi megvalósíthatóvá. Ez a workflow megoldás egyszerűsíti a karbantartási feladatokat, mert későbbi módosítási igények esetén csak egy folyamatdefiníción kell átvezetni a változtatásokat. További érdekessége a megoldásnak, hogy a keretrendszer ennél a folyamatnál nem érhető el a „szokványos” felhasználók számára, hanem azt egy „webshop” jellegű felületen keresztül érik el. Ez a megoldás a worklfow rendszerrel amúgy nem dolgozók, vagy az azt még nem ismerők számára ad egy a webes mindennapokból ismerős, látványos és megszokott módon kezelhető felületet.

Az igénylési rendszerben naponta átlagosan több tucat új folyamatot indítanak el, ezért az éles indulást követő első hónap eltelte után már több ezer folyamatot tartalmazott a rendszer és a folyamatok száma azóta is folyamatosan növekszik.
English Site