Vissza

Hirschmann hírlevél

2014. márciusi Hirschmann hírlevél

Industrial Ethernet Infrastructure Design Szeminárium

Egyedülálló lehetőségre szeretnénk felhívni a figyelmét minden szakembernek, aki tervez vagy üzemeltet ipari Ethernet hálózatokat. A Belden Ipari Ethernet témakörében egy 3 napos szemináriumot tart, ahol nemcsak hallani lehet a legújabb fejlesztésekről, hanem élő demók és labor foglalkozások alkalmával mindent ki is próbálhatnak az érdeklődők. 
Ezúton hívunk meg minden kedves érdeklődő kollégát, hogy vegyen részt a szemináriumon:
Időpont: 2014. április 14–17.
Helyszín: Prága, Csehország

További információk, részletes program és jelentkezés ITT!

Jelentkezéssel kapcsolatos információk és segítség az EASTRON Kft, mint a Hirschmann Ipari Ethernet eszközök magyarországi forgalmazójától is kérhető a 11. pontban megadott elérhetőségeken.„Életbiztosítás” Hirschmann eszközökre

Új elemmel bővült a Hirschmann eszközökhöz választható gyári szolgáltatások köre. A kiterjesztett viszonteladói műszaki támogatást egyes vásárlóink eddig is igénybe vették a nagy rendelkezésre állást szükségessé tevő alkalmazásaikhoz. Most a Hirschmann ipari hálózatok 7x24 órás gyári technikai támogatása is elérhetővé vált. Így az eszközök magas rendelkezésre állásán, a beépített biztonsági megoldásosokon és a redundanciát biztosító protokollokon túl, lehetőség nyílik arra, hogy a végfelhasználók a gyári hot-line szolgáltatást – külön díjért – folyamatosan igénybe vehessék.
Az év mind a 365 napján non-stop támogatást biztosít a gyártó akár az adott felhasználó teljes eszközparkjára. A támogatás online felületen vagy helyi hívástarifákért telefonon érhető el angol nyelven.
A konstrukciót mindig az adott telephely szerint alakítják ki, az ott üzemelő hálózati elemek listaárainak alapján. Az egyedi szerződések keretében a támogatott hálózat teljes mértékben feltérképezésre kerül és a begyűjtött részletes adatokat rögzítik a központi Help-Desk rendszerben. Hiba esetén ez nagyban megkönnyíti a hibakeresést és lerövidíti a probléma megoldásának idejét.

Kuvaiti Olaj Vállalat is a Hirschmann megoldásokat választotta

A 2013-ban lezajlott nagyszabású hálózatfejlesztési projekt óta a Kuvaiti Olaj Vállalat a teljes csővezeték felügyeleti rendszerét Hirschmann megoldásokon keresztül menedzseli. A Hirschmann eszközöket és a HiVision Network Management System alkalmazást több olyan tulajdonság miatt választották ki, amelyek összességében egyedülállóak a piacon és garantálják a magas órás rendelkezésre állást.
A Hischmann nagy rendelkezésre állású dupla redundáns gyűrű megoldást szállított a meg-rendelő számára, így a kommunikáció a kiépített hálózat bármely elemének meghibásodása esetén is működőképes marad.
A gyűrű a későbbiekben dinamikusan bővíthető és a HiVison szoftver segítségével az esetleges hibák is gyorsan detektálhatóak és lokalizálhatóak. 
HiVision MultiConfig segítségével az eszközök az úgynevezett párhuzamos konfigurálásnak köszönhetően gyorsan üzembe helyezhetők. A hálózat magas rendelkezésre állását a HiVision hiba előrejelzés funkciója és a státuszmonitorozás is támogatja.
A megoldás az RS20/30/40 termékcsaládra épül, amit kiegészít a fent említett HiVision menedzsment szoftver.

Aktuális tréningek

Az idei évben is elérhetőek a Hirschmann által szervezett hivatalos tanfolyamok, így lehetőség nyílik a megkezdett tanulmányok folytatására vagy új specializációk megszerzésére. Az alábbiakban a tavaszi szekcióban elérhető tanfolyamokat ajánljuk figyelmükbe, amennyiben érdeklődnek irántuk, kérjük, jelezzék felénk, segítünk a részvétel megszervezésében.

MACH104-L3P switchek

A vezérlőtermi switch család legújabb tagjai közé tartoznak a MACH104-L3P eszközök, melyek az útválasztó funkciót igénylő alkalmazásokban rugalmas, költséghatékony alternatívát jelentenek. A kombinált switch és routing funkciónak, valamint a Gigabites sebességnek kö-szönhetően az intenzív adatforgalmat bonyolító szolgáltatásokhoz (mint például az IP telefon vagy audiovideo átvitel) biztosítható a rendszerek távfelügyelete.
Jelenleg kilenc különböző konfiguráció érhető el, számos redundancia protokoll mellett támogatott a PTPv2 és a PoE+ is. A termékeket továbbra is a neckartenzlingeni Hirschmann köz-pont gyártja, ez a kulcsa a magas minőségnek – amit már ipari környezetben történt felhasználások is bizonyítottak.

Tulajdonságok:
 • 0°C to +50°C működési tartomány
 • 1U magas kialakítás
 • aktív hűtés
 • 6 verzióban elérhető PoE+
 • 16 vagy 20db TX port
 • akár 2db 10 Gigabites XFP port
 • USB csatlakozó
 • elérhető redundáns tápegységgel is
 • MRP, Hiper Ring, RSTP támogatás
 • statikus, dinamikus, Multicast útválasztás
 • diagnosztikai funkciók
 • rázkódás, vibráció, mágneses, elektrosztatikus zavarok elleni védelem.

MACH3000 „end of service”

A MACH3000 termékcsalád már hosszú ideje nem elérhető a Hirschmann termékpalettáján, 2014. március 31-én véglegesen megszűnik a szerviz háttértámogatása is. Hiba esetén csak cserével oldható meg az eszközkiesés, a jóval korszerűbb és mai igényeket teljesítő MACH 4000-el.

SPIDER PoE Injector

A Hirschmann portfóliójába egy új eszköz kerül bevezetésre, mely a SPIDER termékcsaládot erősíti és IP kamera, IP telefon, WLAN Access point hálózati tápellátása esetén lehet hasznos. Nincs szükség különálló tápegységre az eszközök telepítésekor, mivel a PoE Injector ellátja ezt a feladatot. Praktikus és költséghatékony megoldás lehet a meglévő hálózat PoE eszközzel történő bővítésekor is. A 30W teljesítmény és biztosított Gigabites sebesség számos esetben lehet megfelelő megoldás Power over Ethernet eszközök hálózatba kötésére.

A SPIDER Giga 2TX PoE EEC fém házban szerelve kapható. Rázkódás, elektromágneses zavar elleni védelemmel és bővített működési hőmérsékleti tartománnyal rendelkezik.
Ezen tulajdonságokkal bátran ajánljuk különféle ipari környezetbe, legyen az gyártósori, robot technológia, automatizálás, közlekedés vagy biztonságtechnika.

Tulajdonságok:
 • IP30 védelmi osztály
 • Külső behatások elleni védelem
 • Plug-and play funkció
 • Redundáns tápellátás (24/48 V DC)
 • Kompakt méret (30*140*95 mm)
 • LED-es státusz visszajelzés
 • DIN sínre vagy falra szerelhető
 • Kibővített hőmérsékleti tartomány (-40°C to +70°C)
 • Gigabites sebesség, PoE+
 • fém ház

Hirschmann HiLCOS 8.80

Az új Hirschmann HiLCOS 8.80 WLAN firmware segítségével új lehetőségek tárháza nyílik meg a WLAN használata előtt az automatizálás területén. Ez a frissítés elérhető valamennyi access pointon az OpenBAT családban. Az új szolgáltatások között megtalálható a Windows-based LAN config, LANmonitor, WLAN monitor tool, IPv6 támogatás valamint a band steering. Ennek segítségével a kliens kommunikáció áthelyezhető 2.4 GHz-ről 5 GHz-es frekvenciára, amennyiben az túlterhelődött. Az új firmware kibővített menedzsment, redundancia és biztonsági szolgáltatásokat is nyújt a meglévőkön felül (SNMPv2, Telnet, HTTP(S), SSL, serial COM port, (T)FTP, LLDP, RSTP, Dual roaming, port grouping, WPA, WPA2, IEEE 802.11i, IEE 802.1x, RADIUS).

Telepíthető ingyenesen a legtöbb BAT54 és BAT300 család termékeire, valamint a BAT vezérlőkre.

Aktuális szoftver, firmware verziók

A hálózat megbízhatósága, biztonsága érdekében az eszközök firmware-t – az üzemeltetett hálózat biztosította keretein belül – folyamatosan napra készen kell tartani. Az alábbi táblázatban foglaljuk össze a jelenleg elérhető legújabb firmware verziókat:


End of Sales bejelentések

A legújabban bejelentett kifutó termékek az EAGLE 20 sorozat elemei. A teljes szériát az év végével ki fogja váltani az újonnan megjelenő EAGLE ONE termékcsalád.


Elérhetőség

EASTRON Kereskedelmi és Fejlesztő Ügynökség Kft.
1134 Budapest, Váci út 49.
DC Offices irodaház, 2. emelet
Telefon:  +36 (1) 467 2030
Fax:  +36 (1) 467 2035

Ipari hálózatok ügyében keressék a következő kollégáinkat:
Papp Márton, termékértékesítési igazgató
általános termék információk, ajánlatok
T: +36 (20) 464 7101

Fazekas Gergely, projektvezető, termékfelelős 
termékek kiválasztása, műszaki adatok, helyszíni munkák
T: +36 (20) 599 9908

Fintáné Kiss Hajnalka, titkárság
általános megkeresés, számlákkal kapcsolatos információk
T: +36 (1) 467-2030

Nagy Máté, üzletág igazgató helyettes
termékek kiválasztása, ajánlatok, egyedi projektek
T: +36 (20) 599 9904

Nagy Péter, üzletág igazgató 
termékek kiválasztása, ajánlatok, egyedi projektek
T: +36 (20) 952 1483English Site