IBM WebSphere DataStage

by Eastron | Sep 17, 2009
Az IBM WebSphere DataStage az IBM WebSphere Data Integration Suite legfőbb komponense, amely képes szorosan integrálni a vállalati adaforrásokat, függetlenül azok struktúrájától és szerkezetétől.

hun_datastageAz IBM WebSphere DataStage az IBM WebSphere Data Integration Suite legfőbb komponense, amely képes szorosan integrálni a vállalati adaforrásokat, függetlenül azok struktúrájától és szerkezetétől. Akár valós idejű adatokat tartalmazó adattárház megvalósítása a cél, akár nagy volumenű adatok integrálása a feladat, a DataStage segítségével mindezek egyszerűen megoldhatók.

A DataStage 3 fő adottságával biztosítja a sikeres vállalati adatintegrációt: képes valamennyi adatforráshoz könnyen és egyszerűen kapcsolódni, fejlesztői és felügyeleti moduljaival leegyszerűsíti az adminisztrációt és az implementációt; skálázható platformjának köszönhetően képes megoldani a legnagyobb tömegű vállalati adatok hatékony kezelését is.

A DataStage az IBM WebSphere Data Integration Suite része, amely integrálva a legjobb adat-profil meghatározó, adatminőség-biztosító és tisztító komponensekkel együtt teljeskörű, jól skálázható vállalati integrációs megoldást nyújt.

Értelmet az adatoknak

  • Teljeskörű, releváns és pontos információkat biztosít az üzleti döntésekhez
  • Lerövidíti az üzleti kérdésekre adott válaszok idejét
  • Jelentősen felgyorsítja a fejlesztést
  • Információvá alakítja az adatokat
  • Az adatok közötti összefüggések értelmezésével támogatja az üzleti és technikai felhasználókat
  • Képes kezelni a folyamatosan bővülő, nagy tömegű adatokat a jelenlegi alkalmazások költséges átírása nélkül
  • A már meglévő programkódokat képes felhasználni és kibővíteni
  • Támogatja a valós idejű adatintegrációt

DataStage Extended Edition

A DataStage Extended Edition a DataStage-re épül, egyesítve az adatkezelést, adattisztítást biztosító Ascential MetaStage-et és a Web Service kliens csomagot. Lehetővé teszi a fejlesztők számára a web service-ek használatát, elősegítve a "job-ok" tervezését, valamint a forrás- és cél adatforrások távoli elérését. Mindezeken felül olyan üzenet adaptereket is tartalmaz, mint a WebSphere MQ.

DataStage Enterprise Edition

A DataStage Enterprise Edition új szintjét jelenti a hatékonyság növelésnek. Párhuzamos feldolgozási képességének, partícionálási és dinamikus újra partícionálási, valamint párhuzamos adatbázis interfész és hardver környezet skálázhatóságának köszönhetően lehetővé teszi nagy tömegű vállalati adatok egyidejű kezelését. Teljeskörű metaadat kezelésének, valamint fejlett adminisztrációs és fejlesztési eszköztárának köszönhetően a leghatékonyabb adatintegrációs és adat-transzformációs megoldást biztosítja.

Ascential DataStage jellemzők

Egyedülálló ETL megoldás - támogatja nagy tömegű adatok összegyűjtését, integrálását és transzformációját a legegyszerűbb és legkomplexebb adatstruktúrák esetén egyaránt. A DataStage megbízható módon képes kezelni a valós idejű, az eseményhez vagy az időponthoz kötötten érkező adatokat.

 Rugalmasan skálázható platform - korlátlan skálázhatóságával és a nagy tömegű adatok hatékony kezelésével lehetővé teszi a vállalatok számára a komplex üzleti problémák megoldását. A multiprocesszoros hardver platformok párhuzamos folyamatvégzési lehetőségeinek kihasználásával a DataStage Enterprise Edition valós időben is képes kezelni a folyamatosan növekvő adatmennyiségeket.

Forrás- és cél adatforrások teljeskörű támogatása - korlátlan számú heterogén adatforrást és cél adatbázist támogat egyetlen job-ban, amely tartalmazhat például text file-okat, komplex XML adatstruktúrákat, vállalatirányítási rendszereket (pl. SAP, PeopleSoft), illetve valamennyi adatbázist (beleértve a partícionált adatbázisokat is), web service-eket.

Valós idejű adatintegráció támogatása - képes valós idejű üzenetek feldolgozására a Message Oriented Middleware (MOM) sorokból, JMS vagy WebSphereMQ adaptereket használva. Az Ascential valós idejű szolgáltatása (RTI) egy szolgáltatás orientált architektúrára épül, amely middleware-eken keresztül biztosítja az IBM WebSphere Data Integration Suite előnyeit.

Fejlett adminisztrációs és fejlesztői környezet - fejlett adminisztrációs és fejlesztői környezete révén jelentősen képes megnövelni a fejlesztésre szánt idő hatékonyságát. Gazdag funkcionalitásának köszönhetően az adminisztrációs jellegű feledatok leegyszerűsíthetők, míg a fejlesztésre szánt erőforrások maximálisan kihasználhatók, aminek közvetlen hatásaként töredékére redukálódik az adat integrációs projektek fejlesztési és karbantartási életciklusa.

Teljeskörű kapcsolódási lehetőségek bármilyen adatforráshoz és alkalmazáshoz - hozzáférést biztosít a legkülönbözőbb adatforrásokhoz és vállalatirányítási rendszerekhez, úgy mint: SAP, Siebel, Oracle, PeopleSoft és J.D. Edwards rendszerek.

Az IBM WebSphere DataStage-ről további részleteket talál az angol nyelvű oldalon: ibm.ascential.com

English Site